عیوب انکساری چشم کودکان

عیوب انکساری چشم در کودکان چیست؟ بهترین متخصص چشم برای تعیین نمره چشم کودکان کیست؟ آیا ضعیفی چشم کودکان خوب می شود ؟ بهترین راه حل برای درمان عیوب انکساری چشم کودکان چیست؟ آیا شما هم پاسخ این سوالات را نمی دانید ؟ در این مطلب می خواهیم به سوالات شما پاسخ دهیم و علل ایجاد این مشکل را در کوذکان بررسی کنیم.

عیوب انکساری در کودکان چیست؟

دید طبیعی و بدون عیب چیست؟

به منظور درک بهتر اینکه چگونه برخی مشکلات می توانند بر بینایی کودک شما تأثیر بگذارند، مهم است که درک کنید که بینایی طبیعی چگونه رخ می دهد. برای کودکان با دید طبیعی، دنباله زیر انجام می شود:

تصویری که دید طبیعی را نشان می دهد:

  • نور از طریق قرنیه وارد چشم می شود، سطح شفاف و گنبدی شکلی که جلوی چشم را می پوشاند.
  • از قرنیه، نور از مردمک عبور می کند. مقدار نور عبوری توسط عنبیه یا قسمت رنگی چشم شما تنظیم می شود.
  • از آنجا، نور سپس به عدسی، ساختار شفاف داخل چشم که پرتوهای نور را روی شبکیه متمرکز می کند، برخورد می کند.
  • سپس از زجاجیه عبور می کند، ماده شفاف و ژله مانندی که مرکز چشم را پر می کند و کمک می کند تا شکل چشم را گرد نگه دارد.
  • در نهایت، به شبکیه می رسد، لایه عصبی حساس به نور که پشت چشم را می پوشاند، جایی که تصویر وارونه به نظر می رسد.
  • عصب بینایی سیگنال‌هایی از نور، تاریکی و رنگ‌ها را به ناحیه مغز (قشر بینایی) منتقل می‌کند، که سیگنال‌ها را در تصاویر (دید ما) جمع می‌کند.
عیوب انکساری چشم کودکان

عیوب انکساری چشم در کودکان چیست؟

موارد زیر رایج ترین عیوب انکساری هستند که همگی بینایی را تحت تاثیر قرار می دهند و ممکن است برای اصلاح یا بهبود نیاز به لنزهای اصلاحی داشته باشند:

نزدیک بینی در کودکان

نزدیک بینی، وضعیتی است که در آن اجسام واقع در فاصله ی دور تار یا خارج از فوکوس به نظر می رسند. نزدیک بینی شایع ترین نوع عیوب انکساری است که در کودکان یافت می شود. اگر چه تاری دید از راه دور علامت اولیه نزدیک بینی است، کودکان خیلی کوچک یا ناآگاه هستند که نمی توانند آن را تشخیص دهند یا از آن شکایت کنند.

علائم ثانویه ممکن است نشان دهنده وجود عیب انکساری در کودک شما باشد. برخی از علائم ثانویه رایج که باید مراقب آن ها بود عبارتند از نشستن خیلی نزدیک به تلویزیون یا نگه داشتن کتاب ها از نزدیک در صورت. اگر کودک شما به طور ناگهانی علاقه خود را به ورزش هایی که نیاز به دید خوب از راه دور دارند از دست داد، توجه کنید.

علائم نزدیک بینی در کودکان

  • چشمک زدن برای تمرکز در فواصل طولانی
  • گیج شدن در مورد اینکه چه کسانی در فاصله دورهستند.
  • ترجیح دادن فعالیت هایی که برای آن ها استفاده از دید نزدیک لازم است.
  • نزدیک شدن به اشیا برای دیدن یا خواندن
  • در حال تماشای تلویزیون یا کامپیوتر در نزدیکی
  • سردرد، خستگی چشم و کج شدن سر به عقب

در صورت مشاهده این علائم در کودک خود، در اسرع وقت به چشم پزشک مراجعه کنید.

علل عیوب انکساری در کودکان چیست؟

دوربینی در کودکان

دوربینی، زمانی است که اجسام نزدیک به هم قرار گرفته و تار یا خارج از فوکوس به نظر می رسند. این عیب انکساری در کودکان بسیار شایع است. برخی از علائم رایج دوربینی در کودکان خستگی چشم و سردرد است. برخی از علائم خارجی دوربینی که ممکن است در کودک خود مشاهده کنید عبارتند از: مشکل در خواندن و مالش چشم .

علائم دور بینی در کودکان

می تواند علائمی مانند:

  • سردرد هنگام انجام فعالیت هایی که نیاز به دید نزدیک دارند.
  • خستگی چشم پس از این گونه فعالیت ها
  • قرمزی چشم
  • چشمک زدن به منظور تمرکز

آستیگماتیسم در کودکان

آستیگماتیسم تاری دید نزدیک و دور است. در بسیاری از موارد، آستیگماتیسم در اوایل کودکی شروع می شود. عیب انکساری می تواند در بزرگسالی نیز ایجاد شود. خستگی مداوم چشم و سردرد برخی از علائم رایج آستیگماتیسم هستند که ممکن است کودک شما آن را تجربه کند. عدم علاقه به مدرسه و مشکل در خواندن اغلب در کودکان مبتلا به آستیگمات مشاهده می شود.

علل عیوب انکساری در کودکان چیست؟

درست مانند علائم، علل عیوب انکساری متفاوت است. نزدیک بینی معمولا زمانی رخ می دهد که قدرت انکساری چشم خیلی قوی باشد. طول بیشتر محور کره چشم یکی دیگر از دلایل مهم نزدیک بینی است.

دوربینی می تواند زمانی رخ دهد که طول محور کره چشم کوتاه باشد. عیب انکساری می تواند زمانی رخ دهد که چشم قدرت انکساری ضعیفی داشته باشد. آستیگماتیسم اغلب به دلیل انحنای غیر طبیعی قرنیه رخ می دهد. در بسیاری از موارد، عیوب انکساری ارثی است، به این معنی که اگر شما یا همسرتان عیوب انکساری داشته باشید، احتمال دارد فرزندتان به این عارضه مبتلا شود.

عیوب انکساری (نزدیک بینی و دوربینی) به صورت خوشه ای در خانواده ها یافت شده است. الگوهای وراثتی مختلفی از جمله غالب (یک ژن منتقل شده از والدین دارای عیب انکساری به فرزند)، مغلوب (ناشی از دو ژن، یکی از هر یک از والدین که ممکن است دارای عیب انکساری باشد یا نداشته باشد) و چند عاملی (ترکیبی از ژن ها و محیط). عیوب انکساری در تعدادی از اختلالات ژنتیکی مانند سندرم مارفان و سندرم داون وجود دارد.

درمان عیوب انکساری در کودکان

چشم پزشکان اطفال معمولاً برای اصلاح موقت عیوب انکساری در کودکان عینک یا لنز تجویز می کنند. عینک های طبی اغلب گزینه اصلاحی ارجح عیوب انکساری برای کودکان کوچکتر هستند. این به این دلیل است که آنها در مقایسه با لنزهای تماسی برای کودکان ایمن تر هستند.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 14 میانگین: 4.4]
دکتر ماریا شارع پور

جراح و متخصص چشم، فوق تخصص جراحی پلاستیك زیبایی و ترمیمی پلك، جراحی تومورها و بیماری های چشم. جراحی ناخنک چشم، درمان انواع بیماری های پلک از جمله گل مژهو برآمدگی پلک، عمل مجرای اشکی، جراحی آب مروارید، اصلاح عیوب انکساری چشم، لازک، لیزیک، پی آر کی، درمان خشکی چشم و پیر چشمی، رفع آلرژی های چشمی، درمان تنبلی چشم، تعیین شماره چشم، جراحی های زیبایی چشم و پلک از جمله خدمات دکتر شارع پور است.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
تماس با دکتر شارع پور