علت اشک ریزش چشم

علت اشک ریزش چشم

اشک چندین نقش اساسی در بدن  افراد دارد، اما در مواردی اشک ریزش دائم و شدید می تواند  سبب بروز ناراحتی در فرد شود .  اشک ها به پاک کردن  ذرات و غبار های خارجی کمک می کنند . همچنین جزئی از سیستم ایمنی بدن شما هستند که از شما در برابر عفونت محافظت می کنند. اما علت اصلی اشک ریزش چشم چیست ؟ یکی از مشکلات شایع مراجعه به مطب  دکتر ماریا شارع پور ،  اشک ریزش است .

غدد زیر پوست پلکهای فوقانی، اشک ایجاد می کنند که حاوی آب و نمک است. هنگام چشمک زدن ، اشک پخش می شود و چشمان شما را مرطوب می کند. غده های دیگری در چشمان وجود دارد، که خیلی سریع از تبخیر اشک و جلوگیری از ریختن اشک چشمان شما جلوگیری می کند.

اشک به طور معمول از مجاری اشک شما تخلیه می شود و سپس تبخیر می شود. وقتی اشکها بیش از حد معمول ایجاد شوند، مجاری اشک آور شما را تحت الشعاع خود قرار می دهد ،  که سبب اشک ریزش از چشمان می شود .

بیشتر اوقات ، اشک ریزش چشم، بدون درمان برطرف می شود ، اما گاهی اوقات این بیماری می تواند به یک مشکل مزمن تبدیل شود، که لازم است  هر چه سریعتر اقدامات درمانی  برای فرد لحاظ شود .

علت اشک ریزش چشم
علت اشک ریزش چشم

علل اشک ریزش

به طور معمول وقتی می خندید ، سرفه می کنید ، احساسات شدید چشایی یا خمیازه می کشید ، اشک اضافی تولید می شود .

یکی از شایع ترین دلایل اشک ریزش ، سندرم خشکی چشم است. چشمان بسیار خشک می تواند باعث ایجاد اشک اضافی در چشم شما شود. از آنجا که چشمان روان کننده مناسبی را دریافت نمی کند ، به طور مداوم اشک فراوانی تولید می  شود ،  و باعث می شود این چرخه ادامه  داشته باشد و  در  نتیجه  سبب بروز ناراحتی در فرد شود .

اگر مواد تشکیل دهنده اشک شما حاوی تعادل مناسب آب ، نمک نباشد ، چشمان خیلی سریع خشک می شود. سوزش حاصل از آن باعث تولید بیش از حد اشکهایی می شود که در مجاری اشک ریخته می شوند.

از دیگر دلایل شایع عبارتند از:

شرایط آب و هوایی مانند هوای گرد و غبار ، باد ، سرما و آفتاب

خستگی چشم

عوامل محیطی مانند نور روشن و دود

سرماخوردگی ، مشکلات سینوسی و آلرژی

التهاب پلک (بلفاریت)

مژه درشت

چشم صورتی (ملتحمه) یا عفونتهای دیگر

مجاری اشک آور مسدود شده

اشیاء خارجی ، مواد شیمیایی یا گازها و مایعات تحریک کننده در چشم

صدمه مانند برش یا خراش بر روی چشم

برخی از داروهای تجویزی

درمان سرطان از جمله شیمی درمانی و پرتونگاری

در برخی از این موارد  این اختلال  به طور طبیعی بعد از مدتی برطرف می شود اما در مواردی  این اختلال همچنان ادامه پیدا می کند  که نیاز به درمان نزد  چشم پزشک می باشد .

زمان مراجعه به پزشک برای اشک ریزش

در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر باید با جراح چشم تماس بگیرید :

بروز اختلال در بینایی

چشم آسیب دیده یا خراشیده

وجود مواد شیمیایی در چشم

ترشح یا خونریزی از چشم

وجود شی خارجی در قسمت داخلی پلک

چشم های قرمز ، تحریک ، متورم یا دردناک

کبودی غیر قابل توضیح در اطراف چشم

حساسیت به بینی یا سینوس ها

مشکلات چشم همراه با سردرد شدید

چشمهای آبکی که به خودی خود بهبود نمی یابند.

درمان اشک ریزش بیمار توسط دکتر ماریا شارع پور

انتخاب روش درمان با  تست مجاری اشکی

برای تشخیص اینکه  تعیین شود،علت اصلی  بروز اشک ریزش،  انسداد مجاری اشکی  است  یا  خیر،  لازم است در ابتدا تستی به نام شستشوی مجاری اشکی انجام شود .متاسفانه خیلی ها به اشتباه تصور می کنند این  اختلال با کمک تکنیکی به نام میل زدن برطرف می شود، در حالی که  امکان حل  این مشکل  خصوصا در سنین بالا  با  کمک  میل زدن  وجود ندارد .

این تست  یک تست تشخیصی است و کمکی به درمان نمی کند، تنها با تست شستشوی مجاری اشکی،  پزشک این تشخیص را می دهد  که انسداد مسیر  مجاری اشکی وجود دارد یا خیر ، در صورت وجود انسداد در این مسیر  با کمک جراحی مجاری اشکی  به روش آندوسکوپی  مشکل بیمار برطرف می شود .

شما می توانید برای مراجعه و مشاوره با دکتر ماریا شارع پور جراح و متخصص چشم با شماره زیر تماس حاصل فرمایید .شماره ی تماس :
011-42216316

روند کار در شستشوی مجاری اشکی

لازم است  در ابتدا مقداری از مایع از طریق تامپونی که  در پلک تحتانی است، تزریق شود ، باید  از بیمار سوال شود که آیا  جریان را حس می کند یا خیر . اگر مسیر مجاری اشکی  مسدود نباشد نیاز به درمان جراحی وجود ندارد و  تنها با مصرف دوره ای  دارو می توان   درمان را انجام داد .

درمان اشک ریزش چشم

در بیشتر موارد ، چشمان آبکی بدون درمان بهبود پیدا می کنند . اما اگراین  اختلال به خودی خود بهبود پیدا نکند،  لازم است  جراح و متخصص چشم معاینه چشم را انجام دهد .

در مورد هرگونه  دارو هایی که مصرف می کنید، پزشک خود را مطلع کنید .

ممکن است برای بررسی های دقیق نیاز به انجام یک سری آزمایشات بیشتر باشد . اگر که  شرایط  بیمار حاد نباشد  معمولا با تجویز  دارو این اختلال کنترل می شود .

کلام آخر

در اخر می توان به عنوان خلاصه ای از مطالب گفت، در صورتی که اشک ریزش چشمان شما ادامه  داشته باشد و  برطرف نشود لازم است برای جلوگیری  از تشدید  عوارض به متخصص چشم  مراجعه کنید.  در صورت مسدود نبودن مجاری اشکی  می  توان  تنها با مصرف دوره ای  دارو این اختلال را درمان کرد، در غیر اینصورت درمان  به روش جراحی  توصیه می شود .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 10 میانگین: 2.9]
دکتر ماریا شارع پور

جراح و متخصص چشم، فوق تخصص جراحی پلاستیك زیبایی و ترمیمی پلك، جراحی تومورها و بیماری های چشم. جراحی ناخنک چشم، درمان انواع بیماری های پلک از جمله گل مژهو برآمدگی پلک، عمل مجرای اشکی، جراحی آب مروارید، اصلاح عیوب انکساری چشم، لازک، لیزیک، پی آر کی، درمان خشکی چشم و پیر چشمی، رفع آلرژی های چشمی، درمان تنبلی چشم، تعیین شماره چشم، جراحی های زیبایی چشم و پلک از جمله خدمات دکتر شارع پور است.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
تماس با دکتر شارع پور