علائم رتینوپاتی دیابتی
علائم رتینوپاتی دیابتی
امروزه بیش از 200 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت شیرین مبتلا هستند از سال 1687 میلادی آمار افراد دیابتی افزایشی سه برابر را طی کرده است و بر اساس فدراسیون بین المللی دیابت تا سال 2025 میلادی به بیش از دو برابر رقم فعلی خواهد رسید.
شایع ترین علت نابینایی در سنین زیر 60 سال بیماری دیابت است و مهم ترین علت ناینایی در بیماری دیابت تورم مرکز بینایی است که اگر امروزه با تاخیر به این موضوع رسیدگی شود بیمار برای همیشه بینایی خود را از دست می دهد و قابل درمان نیست مگر آنکه در مراحل اولیه باشد.
مهم ترین عوارض دیابت عبارتند از:
- عوارض چشمی
- عوارض کلیوی
- عوارض عصبی
- سکته مغزی
- عوارض قلبی و قطع اعضای بدن
به این ترتیب ملاحظه می کنید که دیابت باید جدی گرفته شود.
طبقه بندی دیابت
- دیابت نوع 1
- دیابت نوع 2
- دیابت حاملگی
- دیابت همراه با بیماری های دیگر
عوارض چشمی دیابت
عوارض چشمی دیابت بسیار شایع بوده که در صورت عدم درمان مناسب منجر به اختلال دید و نهایتا کوری می شوند. این عوارض عبارتند از:
- رتینوپاتی دیابتی
- تورم ماکولا یا مرکز دید
- کاتاراکت یا آب مروارید
- فلج عضلات خارج چشم
- نوروپاتی باصره
- تغییرات ناگهانی در قدرت انکساری عدسی
علائم رتینوپاتی دیابتیک و ورم ماکولا منحصر به بیماری دیابت است اما بقیه عوارض در افراد غیر دیابتی نیز دیده می شود اما در افراد دیابتی شایع تر است.
دلیل تشخیص و درمان به موقع رتینوپاتی دیابتی چیست؟
به این دلیل که اگر تغیراتی در شبکیه چشم رخ دهد این تغییرات غیر قابل برگشت هستند و نمی توان برای بیمار درمانی در نظر گرفت تنها زمانی درمان صورت می گیرد که به موقع به پزشک متخصص مراجعه شود.
رتینوپاتی دیابتیک
22
011-42216316
رتینوپاتی زمینه ای یا غیر پیشرفته
هر دو نوع دیابت 1 و 2 می تواند باعث آسیب دیدگی مویرگ های شبکیه شود کار این مویرگ ها رساندن خون به قسمت هایی از شبکیه است. فشار خون بالا و قند خون می تواند به مویرگ های شبکیه آسیب برساند هنگامی که رگ های خونی آسیب ببینند برآمدگی کوچکی در جدار آنها ایجاد می شود ممکن است میکروآنوریسم ها پاره شده و سبب خونریزی در قسمت هایی از شبکه شوند رگ ها خونی آسیب دیده خونریزی کرده یا دچار نشت مایع به داخل شبکیه می شود این امر سبب تورم شبکیه و همچنین رسوب مواد موجود در خون در شبکیه می شود این روبات تحت عنوان اگزودا نامیده می شوند در این مرحله ممکن است فرد مبتلا از مشکل رتینوپاتی کاملا بی خبر بوده و دارای هیچ گونه علائمی نباشد این مرحله به نام رتینوپاتی زمینه ای یا غیر پیشرفته شناخته می شود.
رتینوپاتی پیشرفته
در مراحل پیشرفته تر رتینوپاتی پیشرفته ایجاد می شود شدید ترین عوارض دیابت مربوط به رتینوپاتی پرولیفراتیو دیابتی است، هیسکمی پیشرونده ی شبکیه سر انجام تشکیل عروق جدید ظریفی را تهدید می کند که پروتئین های سرم به مقدار زیاد از آنها نشت می کنند در این مرحله شبکیه رگ های جدیدی را به جای رگ های آسیب دیده قبلی ایجاد می کند این رگ های جدید به منظور رساندن اکسیژن و مواد غذایی به وجود می آیداما رگ های جدید بسیار ضعیف هستند و بیشتر به خونریزی و ترشح مایع در سطح شبکیه مبادرت می کنند و در اوایل هیچگونه علائمی را در فرد ایجاد نمی کنند که فرد را از بیماری خود مطلع کند این رگ ها موجب خونریزی به داخل قسمتی از چشم می شود که زجاجیه نام دارد در این مرحله اختلالات جدی بینایی ایجاد می شود.
سایر مقالات بهترین جراح چشم در مازندران :