درمان بیماری چشمی تیروئید  (TED)

درمان بیماری چشمی تیروئید  (TED)

هدف از درمان بیماری چشمی تیروئید چیست؟ نکات مهمی که در شروع درمان باید رعایت شود چیست؟ برای اطلاع از پاسخ این پرسش ها مطلب ذیل را بخوانید.

اهداف :

1-کنترل التهاب در فاز فعال و جلوگیری از ایجاد فاز فیبروز

2-پیشگیری از آسیب های چشمی و روان شناختی

3-بازگرداندن سلامت چشم به حد طبیعی ممکن

4- اصلاح ظاهر و زیبایی در صورت

درمان تیروئید چشمی
درمان تیروئید چشمی

نکات مهم در شروع درمان TED

تشخیص صحیح و درمان مناسب TED نیازمند مشارکت همزمان و هماهنگ میان متخصصان رشته های مختلف به ویژه متخصص چشم پزشک و متخصص غدد داخلی است.

تصمیم گیری برای شروع درمان و نوع درمان به شدت علائم و میزان فعالیت بیماری، مرحله و خود فرد بستگی دارد.

بهتر است تمام بیماران مبتلا به TED در ابتدای بیماری مورد معاینه ی پایه ی (best line)  چشم پزشکی قرار گیرند. این امر قضاوت و تصمیم گیری در مورد بیمار را در مراحل آتی تسهیل می نماید.

بهتر است تمام بیماران مبتلا به تیروئید چشمی به جز موارد خفیف به متخصص چشم پزشک با تجربه ار جاع داده شوند.

طبقه بندی بیماران TED

طبقه بندی بیماران بر اساس شدت بیماری به تصمیم گیری برای شروع درمان و نوع درمان کمک می نماید. بر این اساس بیماران مبتلا به TED بر اساس شدت بیماری به گروه های زیر تقسیم بندی می شوند:

  • TED خفیف:

طبق تعریف کسانی هستند که تغییرات خفیف پلک ( رتراکسیون کمتر از 2 میلی متر) داشته، پروپتوز ندارند یا اگر دارند خفیف است ( کمتر از 3 میلی متر)، دوبینی ندارند یا گاه به گاه است فاقد اختلال عملکرد در عصب بینایی هستند. این افراد معمولا نیازی به درمان های سرکوب کننده ی سیستم ایمنی و جراحی ندارند زیرا خطر درمان های کنونی از فایده ی آنها در این گروه بیشتر است.

  • TED متوسط تا شدید:

این افراد TED تهدید کننده ی بینایی ندارد اما شدت بیماری به اندازه ای است که باید از درمان سرکوب کننده ی سیستم ایمنی یا جراحی استفاده شود.

  • TED تهدید کنده ی بینایی:

شامل مواردی هستن که دارای شواهد (DON) Dysthyroid Optic Neuropthy  و یا اختلال شدید قرنیه هستند این افراد می باید برای جلوگیری از کوری فورا درمان شوند.

 دکتر ماریا شارع پور جراح و متخصص چشم دارای تجربه و مهارت بالا در درمان بیماری های چشمی می باشد.  شما می توانید برای مراجعه و مشاوره با شماره زیر تماس حاصل فرمایید .شماره ی تماس :
011-42216316

درمان TED

اگر چه شدت بالاتر بیماری TED لزوم به درمان دارویی ضد التهاب و یا جراحی را بیشتر می کند اما عامل اصلی در تصمیم گیری برای شروع درمان، طول درمان، نوع درمان و دوز دارو بر اساس فعالیت بیماری است.

به طور کلی در صورت فعال بودن بیماری در هر شدت از بیماری TED دارو های خوراکی ضد التهابی استروئیدی، غیر استروئیدی و سرکوب گر  ایمنی، تزریقات داخل حدقه ای دارو های ضد التهابی، تزریقات عضلانی و پلکی سم بوتولیسم و همچنین جراحی کاربرد دارند. رادیوتراپی به تنهایی در درمان فاز حاد بیماری TED نقشی ندارد.

  • درمان TED خفیف

لازم به ذکر است که در مرحله ی فعال بیماری ممکن است TED خفیف به فرم های شدید تبدیل شود.

در حال حاضر تشخیص پیشرفت  بیماری به طور عمده بر اساس یافته های بالینی است.استفاده از گلوگوکورتیکوئیدها در فاز فعال بیماری مفید است.

  • درمان TED متوسط تا شدید

بسیاری از بیمارا ن این گروه باید تحت درمان،اعم از درمان ضد التهابی سرکوب کننده ی سیستم ایمنی، رادیو تراپی و یا جراحی قرار گیرند. هدف از درمان در این افراد در مرحله ی فعال TED کنترل فاز التهابی و جلوگیری از فیبروز بافت اوربیت است. در بیمارانی که در مرحله فعال TED نیستند انتظار پاسخ به درمان دارویی نمی رود. این بیماران ممکن است از جراحی سود ببرند.

سایر مقالات مربوطه:

جراحی چشم با لیزر

خطرات قرمزی چشم

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 6 میانگین: 3.5]
دکتر ماریا شارع پور

جراح و متخصص چشم، فوق تخصص جراحی پلاستیك زیبایی و ترمیمی پلك، جراحی تومورها و بیماری های چشم. جراحی ناخنک چشم، درمان انواع بیماری های پلک از جمله گل مژهو برآمدگی پلک، عمل مجرای اشکی، جراحی آب مروارید، اصلاح عیوب انکساری چشم، لازک، لیزیک، پی آر کی، درمان خشکی چشم و پیر چشمی، رفع آلرژی های چشمی، درمان تنبلی چشم، تعیین شماره چشم، جراحی های زیبایی چشم و پلک از جمله خدمات دکتر شارع پور است.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
تماس با دکتر شارع پور