شایع ترین علل قرمزی چشم
علل قرمزی چشم و یا خطرات قرمزی چشم چیست؟ چشم ما ممکن است به دلیل تحریک یا آسیب قرمز شود. شما می توانید برخی از موارد قرمزی چشم را با درمان های خانگی درمان کنید، یا خود به خود درمان می شود، اما برخی دیگر نیاز به کمک پزشکی دارند. اگر همراه با قرمزی چشم درد، تب، تاری دید، ترشح یا علائم دیگر دارید، حتما باید به چشم پزشک مراجعه کنید. در این مطلب می خواهیم به علل شایع قرمزی چشم بپردازیم.
قرمزی چشم چیست؟
“چشم قرمز” یک اصطلاح عمومی برای توصیف چشم های قرمز، تحریک شده و خون آلود است. قرمزی زمانی اتفاق می افتد که رگ های خونی ریز زیر سطح چشم شما بزرگتر یا ملتهب می شوند. معمولاً این واکنش به چیزی است که چشمان شما را تحریک می کند.
قرمزی می تواند یک یا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است در طول زمان ایجاد شود یا به طور ناگهانی ظاهر شود، مانند آلرژی یا آسیب چشم.
شما می توانید قرمزی چشم و سایر علائم مانند:
- چشم درد
- خارش
- ترشحات چشم
- چشم های متورم
- تغییرات در بینایی، مانند تاری دید
آیا قرمزی چشم مراحل یا شدت متفاوتی دارد؟
اغلب قرمزی چشم ها موقت هستند و بی ضرر و اغلب خود به خود یا به روش های خانگی برطرف می شوند. اما اگر چشم یا چشمهای شما بیش از یک هفته قرمز میماند، یا اگر درد یا مشکلات بینایی دارید، با یک چشمپزشک، می توانید مراجعه کنید. در برخی موارد، اگر قرمزی چشم نشانه بیماری دیگری باشد، می تواند جدی باشد.
شایع ترین دلایل قرمزی چشم چیست؟
قرمزی چشم دلایل مختلفی دارد. گاهی اوقات وقتی لنزهای تماسی خود را برای مدت طولانی استفاده کرده اید یا اگر برای مدت طولانی بدون وقفه به صفحه نمایش رایانه یا موبایل خود خیره شده اید، چشمان شما قرمز می شود.
برخی از علل رایج دیگر قرمزی چشم عبارتند از:
1-کمبود خواب: اگر به اندازه کافی نخوابید، چشمان شما ممکن است آن را نشان دهد. نخوابیدن باعث افزایش خون و مایع اطراف چشم می شود. این باعث می شود، پف کرده و قرمز به نظر برسند.
2-شنا كردن: بسیاری از افراد پس از گذراندن مدتی در استخر دچار خونریزی چشم می شوند. قرمزی زمانی رخ می دهد که کلر مورد استفاده در استخرها باعث تحریک چشم شود و یا عواملی باعث عفونت چشم شما شود.
3-کشیدن سیگار : کشیدن سیگار چندین ماده شیمیایی مضر آزاد می کند که می تواند بافت های حساس چشم را تحریک کند. به عنوان مثال، قرار گرفتن در معرض فرمالدئید، آمونیاک و سولفید هیدروژن می تواند منجر به التهاب چشم و قرمزی چشم شود.
4- الکل و مواد مخدر: نوشیدن الکل می تواند باعث ایجاد قرمزی چشم در برخی افراد شود. این به این دلیل است که الکل می تواند باعث اتساع عروق شود، یعنی زمانی که رگ های خونی شما گشاد می شوند.
5=-آلرژی: ممکن است به دلیل آلرژی چشم های شما دچار خونریزی شود. علاوه بر این، قرمزی چشم های ناشی از آلرژی اغلب خارش و سوزش همراه با اشک را ایجاد می کند.
6: در معرض نور خورشید: قرار گرفتن زیاد چشم در معرض نور فرابنفش خورشید می تواند سبب قرمزی چشم شود. علاوه بر قرمزی، علائم فوتوکراتیت شامل آبریزش چشم، تاری دید و حساسیت به نور است.
7- ورم ملتحمه: چشم های قرمز می تواند ناشی از بیماری چشم صورتی باشد که به عنوان ورم ملتحمه چشم نیز شناخته می شود. چشم صورتی تورم یا عفونت لایه شفاف و محافظی است که قسمت جلوی چشم را می پوشاند. این مشکل معمولاً به دلیل آلرژی های مختلف، وجود باکتری یا ویروس اتفاق می افتد
8-بلفاریت: بلفاریت یکی از دلایل شایع چشم های دردناک و قرمز است. علت آن بسته شدن غدده روغنی است، که لایه اشکی را به خوبی آزاد نمی کند. این منجر به التهاب پلک می شود.
9-سندرم خشکی چشم: یکی از علل شایع خونریزی چشم، سندرم خشکی چشم است. زمانی اتفاق می افتد که اشک طبیعی کافی برای مرطوب نگه داشتن قسمت جلویی چشم وجود نداشته باشد.
10- آسیب به چشم: گاهی اوقات با آسیب چشم رخ می دهد. صدمه زدن به چشم می تواند به سادگی سبب قرمز شدن چشم شود.
11- گلوکوم: گاهی اوقات خونریزی چشم می تواند نشانه یک بیماری جدی باشد. به عنوان مثال، یکی از بیماری های شدید چشمی که ممکن است باعث قرمزی چشم شود، گلوکوم است.
12-عفونت قرنیه: در صورتی که قرنیه چشم دچار عفونت شود، رگ های خونی متورم و ملتهب می شوند و به این ترتیب چشم قرمز خواهد شد. عفونت قرنیه اگر درمان نشود، می تواند باعث کوری و کاهش دید شود. با مراجعه به پزشک می توانید با استفاده از داروهای آنتی بیوتیک، بیماری را درمان کنید.
13-خونریزی داخلی چشم: خونریزی داخلی چشم زمانی اتفاق می افتد که یکی از رگ های خونی چشم پاره شود. این مشکل باعث بروز قرمزی کامل روی سطح سفید چشم می شود. فشار آوردن زیاد به چشم، بلند کردن اجسام سنگین و سرفه بیش از حد باعث بروز خونریزی چشم می شوند.
آیا دلیل قرمزی چشم ها می تواند به دلیل جراحی های چشم باشد؟
چشم شما بعد از جراحی چشم قرمز می شود، زیرا رگ های خونی چشم شما گشاد می شوند (باز می شوند) تا خون بیشتری برای بهبود سریع تر به محل برسد. این رگ های خونی بسیار باز همان چیزی است که باعث قرمزی چشم می شود. این حالت طبیعی است و باید بعد از مدتی برطرف شود در صورتی که این حالت ادامه داشت حتما به جراح چشم خود مراجعه کنید.
سوالات متداول
اگر فردی مبتلا به سندرم چشم خشک یا بلفاریت باشد، ممکن است با چشم های قرمز از خواب بیدار شود. چشم ها هنگام خواب اشک تولید نمی کنند، بنابراین فردی که هر یک از این شرایط را دارد می تواند با چشم های خشک و قرمز به دلیل کمبود اشک روان کننده از خواب بیدار شود.
اشک مصنوعی بدون نسخه در بسیاری از موارد می تواند به رفع قرمزی کمک کند. مصرف آنتی هیستامین برای آلرژی های فصلی، قرار دادن کمپرس خنک روی چشم های بسته، پرهیز از عوامل محرک مانند دود سیگار، استفاده از رطوبت گیر، و رعایت بهداشت خوب با شستن مکرر دست ها و ملحفه های تمیز، همگی از اقداماتی هستند که به تسکین قرمزی چشم کمک می کنند.
قرمزی چشم ها به دلیل شنا کردن، نوشیدن الکل، استفاده از لنزهای تماسی یا دلایل گذرا دیگر خود به خود از بین می رود. با این حال، قرمزی چشم گاهی اوقات می تواند به دلیل شرایط جدی باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.
کلام آخر
چشم های قرمز می تواند ناشی از چیزهای زیادی باشد. اغلب مواردی که باعث خشکی، قرمزی و تحریک چشم می شوند جزئی هستند و در خانه قابل درمان هستند. با این حال، سایر علل قرمزی چشم می تواند جدی تر باشد و بینایی و سلامت کلی شما را تهدید کند. بنابراین، همیشه بهتر است برای تشخیص دقیق به چشم پزشک مراجعه کنید.
سلام خانم دکتر من 4روزه عمل انحراف چشم یا استرابیسم انجام دادم سفیدی چشمم که از روز اول عمل قرمز بود الان یواش یواش اومده سمت مردمک چشم. خواستم بپرسم مشکل خاصی داره یا عادیه؟ ممنون میشم جواب بدین
سلام. حتما با جراحتون تماس بگیرید