عوارض چشمی دیابتی (رتینوپاتی دیابتی)
عوارض چشمی دیابتی (رتینوپاتی دیابتی)
آیا بیماری دیابت عوارضی بر روی چشم ها دارد؟ اگر بیماری رتینوپاتی دیابتی به موقع تشخیص و درمان نشود چه مشکلاتی را در پی دارد؟ جهت اطلاع از پاسخ این پرسش ها متن ذیل را بخوانید.
دیابت چیست؟
با اینکه بیماری دیابت هنوز درمان قطعی ندارد اما با تشخیص زود هنگام و کنترل موثر آن می توانیم از بروز عوارض جدی آن پیشگیری کنیم. دیابت یک اپیدمی جهانی شده است و هر روز آمار کسانی که مبتلا به دیابت می شوند در حال افزایش است. در بیماری دیابت سیستم طبیعی انسولین بدن از کار می افتد و این امر باعث افزایش قند خون می شود که در به گرفتگی سرخرگ ها منجر می شود. این مسئله می تواند عوارض حادی را به دنبال داشته باشد.
عوارض دیابت بر روی چشم
یکی از عوارض چشمی، رتینوپاتی دیابتی است که به دلیل کمبود اکسیژن در شبکیه افراد دیابتی یک سری عروق در این قسمت رشد می کنند که مستعد خونریزی هستند. بنابراین توصیه می شود که افراد مبتلا به دیابت به محض تشخیص به چشم پزشک مراجعه کنند تا معاینات دقیقی از آنها به عمل آید و درمان های لازم و بجا برای آنها انجام شود.
یکی از عوارض شایع در بیماران دیابتی در گیری چشمی است که می تواند به صورت رتینوپاتی دیابتی خود را نشان دهد که اگر بیمار به موقع مراجعه کند می توان از درمان های مناسبی جهت درمان استفاده کرد.
اگر بیماری رتینوپاتی به موقع تشخیص و درمان نشود چه عواقبی در پی دارد؟
بیماری دیابت چشمی به گروهی از مشکلات چشمی اشاره دارد که می تواند نتیجه ای از دیابت باشد. بدون تشخیص و درمان، بیماری دیابتی چشم می تواند موجب از دست دادن شدید بینایی یا حتی نابینایی شود.
علت اصلی رتینوپاتی دیابتی چیست؟
رتینوپاتی دیابتی شایع ترین بیماری دیابتی چشم است و در افراد مبتلا به دیابت، عامل اصلی نابینایی می باشد. این بیماری با تغییر رگ های خونی شبکیه رخ می دهد.شبکیه بافت حساس به نوری است که در پشت چشم قرار دارد داشتن دید خوب، مستلزم شبکیه سالم می باشد.
علائم رتینوپاتی دیابتی
- در برخی از مبتلایان به رتینوپاتی دیابتی، رگ های خونی شبکیه ممکن است ورم کرده و از آن مایع یا خون نشت کند.
- در برخی دیگر از مبتلایان به دیابت، رگ های خونی غیر عادی جدیدی در سطح شبکیه رشد می کند.
- در ابتدا رتینوپاتی دیابتی ممکن است تغییر در دید فرد ایجاد نکند اما با گذر زمان، این بیماری می تواند شدید تر شود.
- در ابتدا ممکن است فرد لکه های معلقی در دید خود مشاهده کند و یا اینکه تاری کلی دید را تجربه کند.
011-42216316
نتیجه گیری
در نتیجه اگر بیماری رتینوپاتی دیابتی به موقع تشخیص و درمان نشود می تواند موجب تضعیف بینایی و یا نابینایی کامل گردد. همشهریان مازندرانی می توانند جهت درمان انواع مشکلات چشمی به خصوص بیماری رتینوپاتی دیابتی به دکتر ماریا شارع پور متخصص چشم در ساری مراجعه کنند.
سایر مقالات: